A magyar konyhaművészet gyökerei nagyon régre nyúlnak vissza., ám manapság egyre ritkábban találkozni olyan fogásokkal, amelyek valóban az évezredes, évszázados hagyományos ízeket mutatják meg. Háziasszonyaink nagy része csak a pirospaprikát, fekete borsot használja. A legtöbb konyhából hiányoznak az ősi fűszereink, még pontosabban fűszerszámaink, hiszen a fűszerezés minden esetben a harmónia, az egyensúly visszaállítását, a gyógyítást is szolgálja, ha máshol nem is, akkor az emésztőrendszerben. Minden ősi fűszerünk egyben gyógynövény is, ízük harmóniája egyidejűleg szolgál testi, érzelmi, gondolati egyensúlyunk megtalálásához. Ezzel a termékünkkel szeretnénk segítséget nyújtani abban, hogy a rég elfeledett fűszernövények ízét és hatását újra felfedezve, szeretettel és szívesen használják azokat az ételek elkészítésénél, hiszen fűszerezni egészséges és pompás élvezet. A Szkíta fűszertár növényei: - Vasfű (só helyett)
- Borsikafű
- Fokhagyma
- Sáfrányos szeklice
- Bazsalikom
- Majoranna
- Lestyán
- Rozmaring
- Zsálya
- Petrezselyem
- Tárkony
- Kakukkfű
Fűszerkeverékek: - Hal
- Grill (sertés, marha)
- Szárnyas
- Saláta
A felhasználásra minden esetben csak javaslatot adunk, mindenki próbáljon rálelni újabb és újabb ízekre, élvezze a felfedezés örömét.
|